Despre mine

Fotografia mea
O(rosanu) M(arius). Dupa initialele numelui, s-ar putea afirma ca sunt ... OM! Un OM obisnuit, un OM intre oameni! Apreciat de unii si contestat de altii, in egala masura. Apreciat acum si contestat de aceleasi persoane mai tarziu. La fel de valabil si viceversa! Un OM care face cu pasiune tot ceea ce face (bine sau rau!) si primeste de la cei din jur cu aceeasi pasiune. Un OM dependent prea mult de succese si de aprecierea celor din jur, care se regaseste greu in cazul unui esec sau al nerecunostintei celor pentru care munceste sau pentru care traieste. Un OM relativ bun si altruist (in general), dar foarte exigent cu el insusi si cu cei din jur!

duminică, 6 iulie 2014

S-au afisat rezultatele la BAC! Am incurcat-o! ;)


Pe site-ul oficial al ministerului (edu.ro) s-au afisat rezultatele oficiale la Bacalaureat 2014.
Pe scurt: am incurcat-o!
Pe larg? Sa incepem cu ... inceputul!

Acum doua saptamani am scris pe blog urmatoarele:
”Sunt pregatit pentru orice rezultat la BAC, motiv pentru care am facut si o .. ”scara de satisfactie”, functie de media la examen:
- sub 6: trist pe moment, dar imediat dupa aceea ”capul sus si ... tot inainte”!
- 6-7: multumit
- 7-8: bucuros
- 8-9: mandru (ma veti recunoaste dupa mers: tantos ca un paun ;) )
- 9-9,50: fericit la maxim (sa nu va speriati daca ma veti vedea zambind non-stop o perioada)
- 9.50-10: prea-fericit si ... ingrijorat (”oare cui seamana fata asta, ca mie sigur nu!?”)”

Acum s-au afisat rezultatele. Inainte de a va spune unde ma situez si ce rezultat a avut fiica mea, Anamaria, trebuie sa va mai povestesc ceva din ”culisele” familiei (”dau din casa”, altfel spus!).
In cei 12 ani de scoala (primara, generala, liceala) a fiicei mele nu am cheltuit niciun leu cu pregatirea privata (meditatii etc.). Anamaria nu a facut niciodata pregatire platita. A fost doar la 4-5 ore de pregatire la Istorie la Biserica Sf. Ilie, ore gratuite, sustinute de dnul prof. dr. Daniel Botezatu. Imi permit sa transmit si pe aceasta cale felicitari si multumiri pentru aceasta initiativa deosebita atat dlui profesor, cat si parintelui protopop Lucian Leonte. In rest a invata singura mereu! De aceea, la inceputul clasei a 12-a am pus un pariu cu fiica mea: daca va reusi sa ia este media 9 la bacalaureat (fapt care echivaleaza cu reusita certa la facultatea pe care o doreste, pe un loc la buget), atunci ii voi oferi un premiu egal cu 100 lei (un milion lei vechi) pentru fiecare sutime peste media 9. Altfel spus, o medie de 9.10 i-ar fi adus nici mai mult, nici mai putin de ... 10 milioane, iar exemplele pot continua. Am convenit ca jumatate din suma datorata sa fie achitata cash (bani lichizi, sa ii simta in propriul portofel la orice ora!), iar jumatate sa poate fi achitata prin echivalent (ex.: plata cu cardul de credit - eventual in rate, fara dobanda - a diverselor lucruri dorite de ea, plata unei excursii sau orice altceva de acest gen).
Pariul a fost pus, BAC-ul a trecut, s-au afisat rezultatele! Concluzia, pe scurt, am spus-o deja: am incurcat-o!!! Anamaria a luat 9.10 la romana, 9,70 la istorie si 9.75 la economie!!! Nu va chinuiti sa faceti voi media ca va spun eu: media finala la BAC = 9.51!!!! Am calculat de mai multe ori, sa fiu sigur! Nu de alta, dar fiecare banut e important acum! :)))
Unde ma situez pe scara satisfactiei?
9.50-10: prea-fericit si ... ingrijorat (”oare cui seamana fata asta, ca mie sigur nu!?”)
Unde ma situez pe scara financiara? Foarte aproape de faliment! Trebuie sa platesc pariul, iar asta inseamna sa platesc ... 51 milioane!!!! C-i-n-c-i-z-e-c-i-s-i-u-n-u!!! Iar 25,5 milioane trebuie sa-i achit cash, in cel mai scurt timp!
Va rog sa ma credeti ca sunt banii pe care ii voi plati cu cea mai mare bucurie!
Felicitari, Anamaria! Multumesc, Anamaria!

P.S. Avand in vedere cele de mai sus, orice sprijin financiar sau material primit in perioada urmatoare din partea sponsorilor sau binefacatorilor (cunoscuti sau necunoscuti), precum si orice prima sau crestere de salariu din partea angajatorului sunt binevenite! ;)

Niciun comentariu: